Sommeren byr på utendørs hygge, og vi håper vi kan glede med en av våre oppskrifter på noe søtt og godt til teen. Disse kakene passer utmerket til lette og milde teer, og vil gjøre seg godt på tebordet.
Mini marengsterter med sitronkrem til 20 stykker:
3 dl mel
1 dl melis
Skallet av 1 økologisk sitron
100 g smør
1 eggeplomme
1-2 ts kaldt vann
Sitronkrem:
Skall og saft av 4 økologiske sitroner
80 g smør
3 egg
1 ½ dl sukker
*Sitronkremen kan erstattes med lemon curd
Marengs:
2 eggehviter
1 ½ dl melis
Prosedyre
- Mel, melis, revet sitronskall og smør blandes godt i en kjøkkenmaskin. deretter tilsettes eggeplommer og vann litt av gangen. deigen samles til slutt med hendene. La deigen hvile i 30 min. i kjøleskapet. Press ut deigen i små terte- eller muffinsformer og stek dem på 200 grader i 15-20 minutter.
- Sitronsaft, revet sitronskall og smør kokes opp, avkjøles litt og piskes sammen med egg. Den varme blandingen helles så over sukkeret. Pisk deretter det hele sammen.
- Eggehvitene piskes stive med melis til marengs.
- Ta 1 ts sitronkrem på hver miniterte, og pynt med marengs på toppen
- Kakene stekes på øverste rille i ovnen på 250 grader i 2 minutter, eller til de har blitt lysebrune.
Nyt med en god kopp te.