A.C. PERCHS THEHANDEL

Kvalitetsthe gennem 7 generationer

Vi bestræber os på at levere de bedste kvalitetstheer til vores kunder med evig respekt for virksomhedens mangeårige historie og traditioner.
En verden af the

Vår historie og opprinnelse

Den personlige kontakten og den seriøse faglige betjeningen har alltid vært forretningens høyeste mål. A.C Perchs Tehandel kan i dag glede seg over å ha betjent syv generasjoner i årene 1835 til 2018.

I siste halvdel av 1700 tallet blomstret både handelen og velstanden på Christianshavn. Dette skyltes ikke bare, at det Asiatiske Kompani holdt til her, men også at alle skipene med varer fra det fjerne Østen la til kai her.

Kompaniet var dog ikke det eneste, som solgte hjemmebragte varer på sine aksjoner. Mange andre kjøpmenn etablerte seg i nærheten, og de fikk varer fra Kompaniet samt de kapteiner som hadde disposisjonsrett over deler av skipenes last.

Blant de mest ansette av disse kjøpmenn var Jens Bay Perch, som med støtte fra sin gode venn Niels Brock, startet sin virksomhet på Christianshavn.

Hans sønn ble oppkalt etter vennen Niels Brock, og ble derfor hetende Niels Brock Perch, grunnleggeren av det gamle Tehus. Niels Brock Perchs´s første butikk holdt til under Børsen, hvor Danmarks første ”supermarked” så dagens lys. Det var nemlig her, man for første gang innrettet små butikker side om side under samme tak.

I april 1835 åpnet Niels Brock Perch en liten butikk i Kronprinsensgade 5, hvor teforretningen i dag stadig ligger, med samme interiør. Butikken har dog i løpet av de fem siste årene gått igjennom en gjennomgripende restaurering.

Utover det elektriske lyset og et ”nyere” personale er forretningen fortsatt fullstendig intakt. Slekten Perchs førte tehuset videre helt frem til 1894, da familien Hincheldey tok over. I dag er det den 4. generasjon av slekten Hincheldey som har den daglige ledelsen.

A.C Perchs Tehandel er Kongelig Hoflevrandør og har de siste 100 årene vært et familiefirma hvor det ofte har vært tre generasjoner bak disken.

I august 2013 åpnet A.C Perchs Tehandlen sin andre forening og tesalong i det gamle latinerkvartalet i Aarhus.

Udvalgte projekter

Nyeste tiltag

I har løbende udvikling indenfor div områder relateret til theens verden.

Ny shop i CPH airport

Vores nyåbnede butik i lufthavnen

Empowerment tea

Støtte projekt i Himalaya bjergene i samarbejde med Human Practice foundation
Besøg vores butikker på nedenstående adresser

De finder os her

Udover den gamle butik i hjertet af København, finde De os ligeledes centralt beliggende i Aarhus og Oslo. Hertil kan De også gøre brug af vores nye lufthavnsbutik i den nye terminal 2 i Kastrup

KØBENHAVN

Kronprinsensgade 5
1114 København K

Phone:  info (@) perchs.dk

AARHUS

Volden 3
8000 Aarhus

Phone:  info (@) perchs.dk

OSLO

Kirkegata 5
0153 Oslo

Phone:  perchs (@) perchs.no

CPH AIRPORT

Københavns lufthavn
Terminal 2

Phone:  info (@) perchs.dk