INGREDIENSER
Bunn:
-
4 eggehviter
-
2 dl sukker
-
200 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Rabarbrakrem:
-
250 g rabarbra
-
2 dl sukker
-
1 ss potetmel
-
2 ts vaniljesukker
-
5 dl kremfløte
Til pynt:
- Friske jordbær (eller spiselige blomster)
FREMGANGSMÅTE
-
Pisk eggehvitene til de blir skummende. Tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk videre til massen er helt stiv.
-
Vend forsiktig inn de hakkede nøttene. Hell massen i en smurt ildfast form.
-
Stek bunnen midt i ovnen ved 175 °C i 20–25 minutter.
-
Skjær rabarbraen i ca. 1 cm store biter og legg dem i en ildfast form.
-
Bland potetmel, sukker og vaniljesukker, og dryss det over rabarbraen.
-
Bak rabarbraen i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
-
Avkjøl både rabarbraen og bunnen helt før du setter sammen kaken.
-
Pisk kremfløten til myk krem og vend inn den avkjølte rabarbrablandingen.
-
Fordel kremen over bunnen og pynt med friske jordbær eller blomster før servering.
Vel bekomme!