Artikler mm, Div, Div nyheder

Ingemaries mandeldrøm med rabarbra

En sommerlig kake fylt med rabarbra, nøtter og fløyelsmyk krem – perfekt til hagebordet.

Overrask gjestene dine med en nydelig sommerkake. Ingemaries mandeldrøm kombinerer frisk rabarbra med nøtter og pisket krem til en dessert som er like elegant som den er velsmakende.

INGREDIENSER

Bunn:

  • 4 eggehviter

  • 2 dl sukker

  • 200 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Rabarbrakrem:

  • 250 g rabarbra

  • 2 dl sukker

  • 1 ss potetmel

  • 2 ts vaniljesukker

  • 5 dl kremfløte

Til pynt:

  • Friske jordbær (eller spiselige blomster)

FREMGANGSMÅTE

  1. Pisk eggehvitene til de blir skummende. Tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk videre til massen er helt stiv.

  2. Vend forsiktig inn de hakkede nøttene. Hell massen i en smurt ildfast form.

  3. Stek bunnen midt i ovnen ved 175 °C i 20–25 minutter.

  4. Skjær rabarbraen i ca. 1 cm store biter og legg dem i en ildfast form.

  5. Bland potetmel, sukker og vaniljesukker, og dryss det over rabarbraen.

  6. Bak rabarbraen i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

  7. Avkjøl både rabarbraen og bunnen helt før du setter sammen kaken.

  8. Pisk kremfløten til myk krem og vend inn den avkjølte rabarbrablandingen.

  9. Fordel kremen over bunnen og pynt med friske jordbær eller blomster før servering.

Vel bekomme!